Linnunmaksamousse ja viinirypälehilloke

Mustaherukka tuo makua linnunmaksamousseen. Tarjoa lisänä viinirypälehilloketta.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 100 g

    ankan-, broilerin-, kalkkunan- tai sorsan maksaa

  • 50 g

    voita

  • 2 rkl

    mustaherukkahyytelöä

  • 2 rkl

    Triple Sec -likööriä

  • cayennepippuria

  • valkopippuria

  • Viinirypälehilloke:

  • 30

    tummaa viinirypälettä (n. 50 g)

  • 20 g

    voita

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ja valuta maksat hyvin, poista kalvot ja suonet. Hienonna maksat tehosekoittimessa, lisää mustaherukkahyytelö ja mausteet. Sulata voi ja lisää voisula koko ajan sekoittaen. Laita seos keraamiseen vuokaan ja päällystä vuoka foliolla. Tee vesihaude eli nosta foliolla päällystetty vuoka uuninkestävään ja syvään, vedellä täytettyyn astiaan. Veden pinnan pitää ylettyä keraamisen vuoan yläreunaan asti. Hauteen vesi ei saa missään vaiheessa kiehua. Kypsennä mousse vesihauteessa uunissa noin 100 asteessa 40-50 minuuttia. Kokeile ohutteräisellä veitsellä kypsyyttä. Kun mousse on kiinteää ja kuumaa sisältä, se on valmista. Tiedät sen siitä, ettei mousse tartu veitseen. Jäähdytä jääkaapissa.

  2. Viinirypälehilloke: Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kaiva hedelmäliha pois pikkulusikalla. Paista kuorettomat rypäleet voissa ja lisää sokeri. Hauduta minuutti miedolla lämmöllä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa linnunamaksamoussen seurana viinirypälehilloketta. Lämmitä ruokalusikka kuumalla vedellä. Ota sillä moussesta soikeita munanmuotoisia paloja. Asettele lautaselle. Lisää hilloketta, koristele salaatinlehdillä ja yrteillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit