Suklaakakku

Tämä suklaakakku saa veden kielelle!

Ainekset

Pohja:
4
kananmunaa
1 dl
sokeria
0,5 dl
kaakaojauhetta
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
3 dl
kuohukermaa
1 dl
hunajaa
1,5 dl
kaakaojauhetta
Kuorrutus:
150 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Pohja:
    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa.

  2. Täyte:
    Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä välit kaakaotäytteellä. Tasoita reunat.

  3. Kuorrutus:
    Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

    Älä koskaan lisää suklaakuorrutukseen vettä, sillä se kovettaa suklaan rasvan. Silloin kuori menee helposti rikki, kun leikkaat kakkua.

    Jos kuorrutusta jää, vispaa se monitoimikoneessa kuohkeaksi tryffelimassaksi. Massasta voit pursottaa ruusukkeita kahvipöydän herkkupaloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää