Sitruunamarinoitu lohi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruunamarinoitu lohi

Sitruunamarinoitu lohi sopii joulupöytään alkupalaksi.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 1

    lohifilee

  • 1

    sitruunan mehu

  • 0,5 rkl

    öljyä

  • hienonnettua tilliä

  • ruohosipulia

  • jauhettua musta- ja valkopippuria

  • rosepippuria

  • suolaa

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadiksi yhden sitruunan mehu, puoli ruokalusikallista öljyä, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Mausta rose-, musta- ja valkopippurilla. Lisää ripaus suolaa ja sokeria. Tämä marinadimäärä riittää noin neljään lohiannokseen. Marinadi säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit tehdä sen valmiiksi etukäteen.

  2. Leikkaa filee aivan ohuiksi viipaleiksi viistosti nahkaa myöten. Sivele marinadia pullasudilla lohiviipaleiden molemmille puolille. Lohi "kypsyy" sitruunan vaikutuksesta aivan parissa minuutissa eli se on heti valmistaa tarjottavaksi. Jos haluat marinoida kalan etukäteen, vähennä sitruunaa, ettei lohi kypsy liikaa. Lohen voit tarjoilla joko sellaisenaan tai vaikkapa avokadomoussen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit