Siitakesieni-pekonipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siitakesieni-pekonipiirakka

Tarjoile siitakesieni-pekonipiirakan kanssa raikasta salaattia.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 400-500 g

    tuoreita siitakesieniä

  • 100 g

    pekonia

  • 2

    pientä sipulia

  • 2 dl

    ranskankermaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    hakattua ruohosipulia

  • 1 rkl

    hakattua persiljaa

  • valko- ja mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • Sekoitettu voitaikina:

  • 250 g voita

  • 250 g jauhoja

  • 1 dl kylmää vettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoitettu voitaikina: Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot yleiskoneessa. Lisää desilitra kylmää vettä ja anna pyöriä tasaiseksi. Kaaviloi 2/3 taikinasta levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Kaaviloi loppu taikinasta kanneksi täytteen päälle (kansi ei ole välttämätön).

  2. Kuullota hakattu sipuli kasarissa. Lisää joukkoon halkaistut sienet ja paista rapeiksi. Lisää rapeaksi paistettu pekoni, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten joukkoon ranskankerma, kerma ja kananmuna.

  3. Kaada täyte taikinalla vuorattuun vuokaan ja nosta kansi paikoilleen. Käännä kananmunalla voidellut ulkoreunat päälle ja painele haarukalla kiinni. Pistele kanteen haarukalla reikiä, jotta höyry pääsee pois ja piirakasta tulee rapea.

  4. Taikinapaloista voit tehdä piirakan pintaan kuvioita joko muotilla tai taikinapyörällä. Voitele munalla ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit