Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

Valmista illalliseksi maukasta savoijinkaaliin käärittyä kuhaa.

Ainekset

4
kuhafileetä
1 dl
kalalientä
1 dl
valkoviiniä
3
tomaattia
2
porkkanaa
1
kesäkurpitsa
0,5
purjoa
savoijinkaalin sisälehtiä
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jokaiseen kääryleeseen tarvitset kahden kämmenen kokoisen lehden. Käärön tekeminen on helpompaa, jos keität ensin kaalinlehtiä pienen hetken. Jäähdytä keitetty lehti nopeasti jäävedessä, jotta kypsyminen lakkaa ja väri pysyy kauniin vihreänä. Jos kaalin lehtiruoto on kovin paksu, voit leikata sitä hieman ohuemmaksi.

  2. Leikkaa porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo tulitikun mittaisiksi spagetinomaisiksi suikaleiksi. Pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja nosta sitten hetkeksi jääveteen, jotta väri ja maku säilyvät. Kuivaa suikaleet esimerkiksi talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

  3. Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon vihannessuikaleet. Mausta kuhafileet suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta fileen pääpuoleen runsas ruokalusikallinen tomaattivihannessekoitusta ja puoli ruokalusikallista voita.
  4. Kääri filee rullalle ja nosta rulla sisäpuolelta suolalla ja valkopippurilla maustetun kaalinlehden päälle. Kääri lehti tiiviiksi rullaksi. Pane rulla ylösalaisin voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka valkoviiniä tai kalalientä.

  5. Peitä tiiviisti foliolla ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Valmiin pinnan voit voidella kalaliemellä ja voilla. Ripottele päälle hiven karkeaa suolaa. Keitä käärö kypsäksi kalaliemessä.

Kommentit

    Näytä lisää