Rapea mustikkapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapea mustikkapiirakka

Valmista tuoreista mustikoista rapea mustikkapiirakka.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 2,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    sokeria

  • 0,5 tl

    leivinjauhetta

  • 150 g

    voita

  • 1

    keltuainen (tai 2 rkl vettä)

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    mustikoita

  • 0,5 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi ja nypi seos ryynimäiseksi. Lisää keltuainen tai vesi ja sekoita nopeasti. Anna taikinan levätä viileässä noin 15 minuuttia.

  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

  3. Täytä paistettu kuori marjoilla ja sirottele sokeri päälle. Kauli loput taikinasta kanneksi. Painele se hyvin kiinni ja siisti reunat.

  4. Tee kanteen muutama viilto, jotta höyry pääsee pois ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jos marjat ovat vetisiä, ripottele niiden päälle puoli ruokalusikallista perunajauhoja, jotta kuori pysyy rapeana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit