Punajuurimarinoitua kuhaa

Punajuuret antavat kuhalle hienon värin.

Ainekset

3
raakaa punajuurta
1 tl
kurkumaa
1 tl
korianteria
1 tl
fenkolia
2 dl
valkoviinikastiketta
musta- ja valkopippuria myllystä
suolaa
4
kuhafileetä

Valmistusohjeet

  1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi. Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose.
  2. Levitä päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

Kommentit

    Näytä lisää