Kotijäätelö

Jäätelön valmistuksessa ei kermaa tai sokeria säästellä!

Ainekset

0,5 l
kahvikermaa
0,5 l
maitoa
8
munankeltuaista
250 g
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta maito, kahvikerma ja halkaistu vaniljatanko. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuumaan maito-kermaseokseen. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes seos sakenee.
  2. Lisää joukkoon kylmä kerma. Siivilöi jäähdytysastiaan, jonka alla on jäävesiastia. Mausta seos halutessasi erilaisilla hedelmä- tai marjasoseilla, alkoholilla tai suklaalla. Kirnua jäätelökoneessa.

Kommentit

    Näytä lisää