Keitetty tournedos ja haudutetut juurekset

Keitetty naudan sisäfilee tarjoillaan haudutettujen juuresten kera.

Ainekset

600 g
naudan sisäfileen keskikohtaa (kalvoista puhdistettua)
2
porkkanaa
2
naurista
1
pieni selleri
1
pieni palsternakka
12
pientä salottisipulia
1 dl
kapriksia
1,5 l
naudanlientä tai mietoa lihalientä

Valmistusohjeet

  1. Muotoile kuoritut juurekset haluamasi mallisiksi. Nosta kiehuvaan lihaliemeen ja anna kiehua hiljalleen. Leikkaa liha korkeiksi pihveiksi ja pidä muodossaan. Sido lihat puuvillanarulla. Näin saat ryhdin säilymään ja lihasnesteet pysymään sisällä.
  2. Nosta huoneenlämpöiset lihat kypsien juuresten kanssa kiehumaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää huuhdotut kaprikset ja tarkista liemen maku. Poista lihoista narut ja tarjoile heti, vaikkapa keitettyjen puikulaperunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää