Grillattu naudan sisäfilee ja juurekset

Grillattu naudan sisäfilee ja juurekset

Ainekset

800-1000 g
naudan sisäfileetä
öljyä
Dijon-sinappia
Parmesan-juustoraastetta
Musta ja valkopippuria myllystä
tuoretta salviaa
Maldon suolaa
2
porkkanaa
1
pieni selleri
2
naurista
8
pientä salottisipulia
2 dl
lihalientä
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Varaa noin 160 g naudan sisäfileetä henkeä kohden

    Kuullota kuoritut ja haluamasi muotoiset juurekset valurautakasarissa grillin päällä. Lisää lihaliemi ja anna hautua puoli kypsiksi. Nostele juurekset lihaliemestä ja valuta ne esim. lävikössä. Sivele fileen pinta kevyesti öljyllä ja ruskista file grillissä, niin että lihan syyt menevät umpeen. Mausta liha suolalla ja pippureilla sekä tuoreella salvialla ja nosta folioon, jossa pohjalla on parmesanjuustolla maustetut haudutetut juurekset. Käännä folion reunat ja sivut tiukaksi kääröksi, niin ettei lämpö karkaa ja anna kypsyä noin 15 minuuttia (jos haluat lihasta kypsempää, jatka kypsentämistä muutamia minuutteja halutun tuloksen saavuttamiseksi) miedolla lämmöllä grillissä parilan päällä. Anna lihan vetäytyä foliossa vielä noin 5 minuuttia ennen paketin avausta.

Kommentit

    Näytä lisää