Vadelmabruleetorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vadelmabruleetorttu

Vadelmabruleetortussa on vadelmien lisäksi appelsiinia.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 200 g

    vehnäjauhoja

  • ripaus suolaa

  • 100 g

    suolatonta voita

  • 1

    halkaistun vaniljatangon sisus

  • 45 g

    tomusokeria

  • 2

    munankeltuaista

  • 1 rkl

    vettä

  • 1

    kananmuna

  • 250 g

    vadelmia

  • 1

    appelsiinin hedelmäliha

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1,5 dl

    kuohukermaa

  • 1,5 dl

    maustamatonta jogurttia

  • Kuorrutussokeri:

  • 10 kpl

    murskattua sokeripalaa

  • 1 rkl

    fariinisokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhot ja suola monitoimikoneessa. Lisää voipalaset ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja lopuksi keltuaiset ja kylmä vesi. Anna pyöriä tasaiseksi.

  2. Anna taikinan seistä noin tunnin ajan, ennen kuin painelet sen halkaisijaltaan noin 20 - 23 cm olevaan irtopohjavuokaan. Pistele pohja veitsellä ja paista noin 10 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

  3. Kun otat kakkupohjan pois uunista, poista sen pinnasta ohut kuori ja sivele kananmunalla ja laita takaisin uuniin pariksi minuutiksi. Anna pohjan jäähtyä.

  4. Aseta vadelmat pohjalle ja sirottele sokeria ja appelsiinin lihat päälle. Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita jogurttiin. Levitä seos tasaisesti vadelmien ja appelsiinien päälle. Anna kylmetä noin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

  5. Sirottele kuorrutussokerit tasaisesti tortun pintaan ja kuorruta polttolampulla tai uunissa grillivastuksilla noin 2 - 3 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit