Poroburger puolukkamajoneesilla

Puolukkamajoneesi antaa väriä ja makua poroburgeriin.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 300 g

    porojauhelihaa

  • 100 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 2

    kananmunaa

  • 3 rkl

    korppujauhoja

  • 4 rkl

    kermaa

  • 1

    sipuli

  • rosmariinia

  • katajanmarjoja

  • suolaa

  • valkopippuria

  • nokare voita

  • 1 dl

    mustaherukkamehua

  • <b>Puolukkamajoneesi:</b>

  • 2 dl

    majoneesia

  • 20 g

    puolukoita

  • 20 g

    sokeria

  • <b>Lisäkkeet:</b>

  • 8 viip.

    tummaa leipää

  • 8

    salaatinlehteä

  • 4

    tomaattia

  • 2

    sipulia

  • 8 viip.

    pekonia paistettuna

  • nokare voita

Valmistusohjeet

  1. <b>Poropihvit:</b> Freesaa hienonnettu sipuli voissa, hienonna rosmariini ja katajanmarjat huhmareessa, lisää joukkoon. Lisää mustaherukkamehu. Anna hautua niin, että neste on haihtunut. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon kerma, korppujauhot ja munat. Sekoita jauhelihat keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista koepihvi ja lisää mausteita tarvittaessa. Muotoile taikina paksuiksi pihveiksi.

  2. <b>Puolukkamajoneesi:</b> Survo puolukat ja sokeri. Valuta survoksesta vähän ylimääräistä nestettä pois ja sekoita majoneesiin.

  3. <b>Lisäkkeet:</b> Paahta tai paista leipäviipaleet ja voitele voilla. Laita leivän päälle salaatinlehdet. Nosta päälle paistettu pihvi, sitten puolukkamajoneesi, tomaatit, sipulit ja pekonit. Kanneksi toinen leipäviipale.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit