Poroburger puolukkamajoneesilla

Puolukkamajoneesi antaa väriä ja makua poroburgeriin.

Ainekset

300 g
porojauhelihaa
100 g
sika-nautajauhelihaa
2
kananmunaa
3 rkl
korppujauhoja
4 rkl
kermaa
1
sipuli
rosmariinia
katajanmarjoja
suolaa
valkopippuria
nokare voita
1 dl
mustaherukkamehua
Puolukkamajoneesi:
2 dl
majoneesia
20 g
puolukoita
20 g
sokeria
Lisäkkeet:
8 viip.
tummaa leipää
8
salaatinlehteä
4
tomaattia
2
sipulia
8 viip.
pekonia paistettuna
nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Poropihvit:
    Freesaa hienonnettu sipuli voissa, hienonna rosmariini ja katajanmarjat huhmareessa, lisää joukkoon. Lisää mustaherukkamehu. Anna hautua niin, että neste on haihtunut. Anna jäähtyä.

    Lisää joukkoon kerma, korppujauhot ja munat. Sekoita jauhelihat keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista koepihvi ja lisää mausteita tarvittaessa. Muotoile taikina paksuiksi pihveiksi.

  2. Puolukkamajoneesi:
    Survo puolukat ja sokeri. Valuta survoksesta vähän ylimääräistä nestettä pois ja sekoita majoneesiin.

  3. Lisäkkeet:
    Paahta tai paista leipäviipaleet ja voitele voilla. Laita leivän päälle salaatinlehdet. Nosta päälle paistettu pihvi, sitten puolukkamajoneesi, tomaatit, sipulit ja pekonit. Kanneksi toinen leipäviipale.

Kommentit

    Näytä lisää