Hummeriraviolit

Raviolit täytetään hummerilla ja tarjotaan herkullisessa kastikkeessa.

Ainekset

Tuorepasta:
100 g
durumvehnäjauhoja
1
kananmuna
tilkka vettä
Raviolien täyte:
1
kypsä hummeri (350 g)
2
salottisipulia
tuoretta timjamia
50 g
voita
suolaa
valkopippuria
Hummerikastike:
1
hummerinkuori
1
porkkana
1
sipuli
1/2
palsternakka
3 rkl
tomaattipyrettä
1 l
kanalientä
1/2 tl
sinappipulveria
laakerinlehti
mustapippuria
valkopippuria
4 cl
konjakkia
1 dl
kuohukermaa
2
keltuaista
100 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Tuorepasta:
    Laita jauhot kulhoon, tee keskelle kuoppa ja riko siihen kananmuna. Ala sekoittaa sormella kananmunaa jauhoihin. Lisää vesi, vaivaa käsin tasaiseksi. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia jääkaapissa kelmuun käärittynä. Kaulitse taikina ohueksi pastakoneella tai kaulimella.

  2. Raviolien täyte:
    Halkaise hummeri ja poista lihat. Säilytä kuori kastiketta varten. Kuutioi hummerin lihat ja hienonna salottisipuli. Freesaa salottisipuli voissa pehmeäksi, jäähdytä ja mausta. Sekoita sipuli kuutioidun hummerin joukkoon.

    Paina pastalevystä pyöreitä rinkuloita. Aseta täytettä rinkulan keskelle, voitele vedellä ja paina päälle toinen rinkula. Painele reunoja kiinni haarukalla. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta ja nosta lautaselle.

  3. Hummerikastike:
    Freesaa hummerinkuori runsaassa voissa. Lisää pilkotut ja kuoritut juurekset, pyre ja mausteet. Lisää kalaliemi ja keitä n. 40 min. Siivilöi ja lisää konjakki. Tarkista maku. Ennen esillelaittoa lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kermaa hiukan esillelaittoa varten.

    Kaada raviolien päälle kastiketta ja valuta päälle ohueksi vatkattua kermaa.

Kommentit

    Näytä lisää