Haukipullat voikastikkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Haukipullat voikastikkeella

Haukipullat ja voikastike on herkullinen yhdistelmä.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 500 g

    haukifileetä

  • 4

    munanvalkuaista

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 1/2

    sitruunan kuori, keltainen osa

  • sinappipulveria

  • cayennepippuria

  • valkopippuria

  • suolaa

  • 1-2 tl

    kuivattua tilliä

  • 1 l

    kalalientä

  • <b>Voikastike:</b>

  • 100 g

    voita

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 dl

    haukipullien haudutuslientä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 1

    salottisipuli

  • 1 tl

    sokeria

  • kokonaisia valkopippureita ja mustapippureita

  • laakerinlehti

  • persiljaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Haukipullat:</b> Poista hauesta ruodot ja jauha se hienoksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja raastettu sitruunankuori, anna maustua hetki. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne murekkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana. Tarkista maku. Lämmitä kalaliemi melkein kiehuvaksi, muotoile haukimassasta lusikalla palloja ja hauduta ne kypsiksi kalaliemessä. Hitaasti ja varovaisesti, noin 3 minuuttia per puoli.

  2. <b>Voikastike:</b> Kaada etikka kuumaan kattilaan. Lisää vesi, sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen niin, että jäljelle jää noin 1/2 dl lientä. Siivilöi, vatkaa joukkoon voi kylmänä. Varo ettei kastike pääse kiehumaan. Tarkista maku.

  3. Vinkki: Kokeile haukipullien lisäkkeenä parsarisottoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit