Haukipullat voikastikkeella

Haukipullat ja voikastike on herkullinen yhdistelmä.

Ainekset

500 g
haukifileetä
4
munanvalkuaista
4 dl
kuohukermaa
1/2
sitruunan kuori, keltainen osa
sinappipulveria
cayennepippuria
valkopippuria
suolaa
1-2 tl
kuivattua tilliä
1 l
kalalientä
Voikastike:
100 g
voita
3 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
haukipullien haudutuslientä
1 dl
valkoviiniä
1
salottisipuli
1 tl
sokeria
kokonaisia valkopippureita ja mustapippureita
laakerinlehti
persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Haukipullat:
    Poista hauesta ruodot ja jauha se hienoksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja raastettu sitruunankuori, anna maustua hetki. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne murekkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana. Tarkista maku.

    Lämmitä kalaliemi melkein kiehuvaksi, muotoile haukimassasta lusikalla palloja ja hauduta ne kypsiksi kalaliemessä. Hitaasti ja varovaisesti, noin 3 minuuttia per puoli.

  2. Voikastike:
    Kaada etikka kuumaan kattilaan. Lisää vesi, sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen niin, että jäljelle jää noin 1/2 dl lientä. Siivilöi, vatkaa joukkoon voi kylmänä. Varo ettei kastike pääse kiehumaan. Tarkista maku.

  3. Vinkki: Kokeile haukipullien lisäkkeenä parsarisottoa.

Kommentit

    Näytä lisää