Valkosuklaa-mansikkakakku

Valkosuklaa-mansikkakakku koristellaan tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

Täyte:
2 dl
maitoa
1
kananmuna
35 g
sokeria
3
liivatelehteä
3 dl
kuohukermaa
120 g
valkosuklaata
2-3
pientä roposta mansikoita
Pohja:
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Pohja:
    Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää kerma. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille irtopohjavuoan kokoiselle alalle. Paista 200-asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle paperille ja poista leivinpaperi lämpimänä ennen kuin se ehtii tarttua kiinni.
  2. Täyte:
    Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa miedossa lämmössä juoksevaksi.

    Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon.

    Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen, ettei liivate hyydy kokkareiksi.
  3. Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada pyöreään, 5 cm korkean irtopohjavuoan renkaaseen, jonka pohjalla on 5 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen koristelua ja renkaan irrotusta.

    Koristele kakku neljään osaan leikatuilla mansikoilla. Kiillota mansikat sokeriliemihyytelöllä.
  4. Sokeriliemihyytelö

    1 dl sokerilientä
    1 kpl liivatelehti

    Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä sokeriliemi ja lisää valutettu liivatelehti. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi, kunnes se alkaa hyytyä. Sivele marjojen pintaan pullasudilla.

Kommentit

    Näytä lisää