Grillattu entrecotè

Entrecotè marinoidaan valkosipulilla ja paistetaan grillissä meheväksi.

Ainekset

1 kg
entrecotepala
0,5 dl
oliiviöljyä
6-8
valkosipulinkynttä
Dijon-sinappia
musta- ja valkopippuria myllystä
Maldon-suolaa
paistomittari

Valmistusohjeet

  1. Poista lihan pinnasta kalvot. Purista valkosipulin kynnet oliiviöljyyn. Sivele liha valkosipuliöljyllä. Grillaa liha joka puolelta ja sivele uudelleen öljyllä, sinapilla ja mausteilla. Kääri liha folioon ja työnnä paistomittari keskelle sivusta, jotta voit välillä kääntää lihaa. Anna kypsyä grillissä kannen ollessa kiinni miedolla tulella, kunnes mittari osoittaa 56 astetta.
  2. Nosta liha grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, näin nesteet pysyvät lihan sisällä. Ripottele leikatun entrecoten pinnalle maldonsuolaa. Näin saat lihan maistumaan keskeltäkin.

Kommentit

    Näytä lisää