Mandariinikohokas

Kohokkaat tarjoillaan lämpimänä suoraan uunista, jotta ne eivät ehdi lässähtää.

Ainekset

50 g
voita
1,5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
maitoa
3
munankeltuaista
6
munanvalkuaista
1 dl
sokeria
1 dl
mandariinilikööriä tai Grand Marnier -likööriä
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, likööri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan.
  2. Kaada taikina voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Paiston aikana uunia ei saa avata. Ota vuoat uunista varovasti, jotta kohokkaat eivät laske. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää