Keitetyt lihapullat

Lihapullat keitetään kypsiksi lihaliemessä. Lisäkkeeksi sopivat paistetut perunat.

Ainekset

Lihapullataikina:
500 g
paistijauhelihaa
2
kananmunaa
1
sipuli
1 rkl
kapriksia
2 rkl
korppujauhoja
1/2 dl
kermaa
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
öljyä
1 l
mietoa lihalientä
Kastike:
4 dl
lihapullien keitinlientä
1 dl
kermaa
2 rkl
kapriksia
30 g
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
valkopippuria
cayennepippuria
2 rkl
mustaherukkahyytelöä
Lisäkkeet:
4
kypsää perunaa
1/2
kesäkurpitsaa
1
bataatti
tuoretta timjamia
yrttisuolaa
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lihapullataikina

    Hienonna sipuli ja freesaa se tilkassa öljyä, anna jäähtyä. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, lisää kerma, sipuli, kaprikset, korppujauhot ja mausteet. Anna turvota hetki. Sekoita seos jauhelihan joukkoon.

    Kuumenna lihaliemi kattilassa ja keitä taikinasta pieni koepala. Tarkista maku, voitele kädet öljyllä ja pyöritä taikinasta isoja lihapullia n. 2 ruokailijaa kohden. Keitä pullat miedolla lämmöllä kypsiksi.

  2. Kastike

    Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma, mausteet ja mustaherukkahyytelöä. Tarkista maku, lämmitä lihapullat kastikkeessa.

  3. Lisäkkeet

    Viipaloi bataatit ja kesäkurpitsat pitkiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja lisää päälle timjamia. Kuori perunat ja paista öljyssä pannulla. Paista samalla pannulla myös bataatit ja lopuksi kesäkurpitsat.

Kommentit

    Näytä lisää