Reseptit

Lampaankaretta, punaviinirisottoa ja valkosipulikastiketta

Lampaankare, punaviinirisotto ja valkosipulikastike maistuvat pääsiäisenä.

Ainekset

800 g
lampaan kyljysriviä
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
valkopippuria
mustapippuria
0,5 dl
öljyä
Punaviinirisotto:
250 g
risottoriisiä
5 dl
kanalientä
4 dl
punaviiniä
1
sipuli
3 rkl
punaviinietikkaa
1/2
punajuuri
suolaa
valkopippuria
voita
Valkosipulikastike:
1 l
lihalientä
80 g
sokeria
1
porkkana
1
palsternakka
1/3
selleriä
20
valkosipulin kynttä
1
sipuli
4 dl
punaviiniä
1/2 dl
hunaja-omenaviinietikkaa
valkopippuria
mustapippuria
laakerinlehti
timjamia
3 rkl
maizenaa
5 rkl
punaviiniä suurukseen

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kyljysrivi kalvoista ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Rouhi pippurit ja timjami. Sivele lampaat öljyllä ja painele mausteissa. Laita päälle sipulit ja valkosipulit ja kääri kelmuun. Anna maustua n. 1 vrk.

    Paista lammasta pannulla niin että se saa hiukan väriä pintaan. Loppukypsennä 160-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja leikkaa kyljyksiksi.
  2. Punaviinirisotto:
    Sulata voi kattilassa, lisää hienonnettu sipuli. Freesaa miedolla lämmöllä, lisää riisi ja punaviinietikka. Keitä kanalientä ja pilkottua punajuurta erillisessä kattilassa. Siivilöi ja kaada riisin päälle muutamassa erässä aina liemen haihduttua. Lisää lopuksi punaviini ja mausteet. Hauduta kypsäksi, lisää nokare voita ja tarkista maku.
  3. Valkosipulikastike:
    Ruskista sokeri kattilassa, lisää pilkotut juurekset ja puolet valkosipulista. Lisää etikka ja lihaliemi. Lisää mausteet ja keitä niin että jäljelle jää n. 4 dl lientä. Siivilöi ja lisää loput valkosipulinkynnet viipaleina. Hauduta 10 minuuttia. Suurusta maizena-punaviiniseoksella koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

Kommentit

    Näytä lisää