Reseptit

Wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

Wokatut vihannekset maustetaan aasialaisittain.

Ainekset

Maustekastike:
1 rkl
fish saucea (kalakastiketta)
1 rkl
oyster saucea (osterikastiketta)
2 rkl
soijakastiketta (mielellään makeaa)
4 rkl
sokeria
3 tl
tuoretta inkivääriä
1
sitruunan mehu
1 dl
vettä
Vihannekset:
1
porkkana
1/2
purjo
100 g
siitakesieniä
1
sipuli
200 g
kaalia
1/2
kesäkurpitsa
100 g
sokeriherneitä
400 g
riisinuudeleita
mustapippuria
seesamöljyä
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Maustekastike

    Lämmitä vesi kattilassa ja sulata sokeri vedessä, sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Wokatut vihannekset

    Suikaloi kaikki vihannekset tulitikun paksuisiksi suikaleiksi, liota nuudeleita kädenlämpöisessä vedessä noin 15 minuuttia. Laita seesamöljy wokkipannuun. Paista ensin sipulia ja kaalia hetki, lisää porkkanat. Lisää kesäkurpitsat, sokeriherneet ja maustekastike. Lisää nuudelit ja anna lämmetä. Lisää korianteri ja mustapippuri.

    Nosta keittolautaselle ja koristele tuoreella korianterilla.

Kommentit

    Näytä lisää