Lihapata-stroganoff

Perunamuusin kanssa tarjottava stroganoff viimeistellään smetanalla.

Ainekset

800 g
naudan sisä- tai ulkofileetä (kalvoista puhdistettua)
4
suolakurkkua
2
sipulia
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
suolakurkunlientä
2 dl
smetanaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha kuutioiksi. Silppua sipulit ja kuullota ne kattilassa voin kanssa. Ruskista lihanpalat pannulla tomaattipyreen kanssa. Ota lihat pannulta.
  2. Huuhtele pannu vedellä ja kaada liemi kattilaan sipuleiden päälle. Lisää vehnäjauho, sekoita ja kaada kurkkuliemi päälle. Anna padan kiehua, kunnes jauhon maku on poistunut.
  3. Lisää lihanpalat ja anna kiehahtaa. Lisää sitten kuutioidut suolakurkut ja hauduta vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.
  4. Laita kuhunkin annokseen päälle ruokalusikallinen smetanaa. Tarjoile perunamuhennoksen tai puristetun perunalumen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää