Gorgonzolalammas - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gorgonzolalammas

Marinoitu lammas sinihomejuustotäytteellä on herkullinen alkuruoka.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • Täyte:

  • 80 g

    gorgonzolaa tai jotain sinihomejuustoa

  • 200 g

    tuoreita herkkusieniä

  • 1

    sipuli

  • nokare voita

  • riimilammasta

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Paista pannulla niin, että sienistä lähtee neste. Soseuta sienet ja sipuli lämpimänä tehosekoittimessa, lisää sinihomejuusto ja anna sekoittua tasaiseksi massaksi. Jäähdytä kylmässä.

  2. Riimilampaan valmistus: Varaa lampaan ulkofilettä 80g-100g/hlö. Hiero kalvoista puhdistetun lihan pintaan hyvää oliiviöljyä, 1 rkl hienoksi rouhittua karkeaa suolaa ja 1-2 tl sokeria. Taputtele lampaan pintaan musta- ja valkopippurirouhetta niin paljon kuin saat siinä pysymään. Kääri liha voipaperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan yhdeksi vuorokaudeksi. Peitä liha papereineen muovilla ja pakasta vielä yön yli. Ota pakastimesta, raaputa liiat mausteet pois ja leikkaa kohmeisena ohuiksi viipaleiksi.

  3. Viipaloi riimilammas ja aseta kelmulle limittäin noin 10 cm:n levyiseksi kaistaleeksi. Levitä tahna ja rullaa. Laita rulla 10 minuutiksi pakkaseen ja tuo tarjolle viipaloituna vinottain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit