Graavilohi

Graavilohen valmistus on helppoa!

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 1 kg

    lohta tai kirjolohta

  • 2 rkl

    karkeaa suolaa

  • 1-2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    valkopippuria myllystä

  • 0,5 dl

    tillisilppua

  • 1 rkl

    rosepippureita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi kahdeksi ruodottomaksi fileeksi. Poista evät, mutta jätä nahka paikoilleen. Ripottele kalojen lihapuolelle tasaisesti mausteet ja laita palat vastakkain niin, että nahkapuolet ovat ulospäin. Sulje palat muovipussiin ja nosta jääkaappiin noin yhdeksi vuorokaudeksi. Käännä pussi välillä. Raaputa mausteet pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi, nahattomiksi vinoviipaleiksi.

  2. Vihje: Jos haluat kalan nopeammin valmiiksi, pidä fileitä jääkaapissa kevyen painon alla. Silloin suolautumiseen riittää jopa 1/2 vrk. Käännä pussi välillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit