Ainekset
1 kg
lohta tai kirjolohta
2 rkl
karkeaa suolaa
1-2 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria myllystä
0,5 dl
tillisilppua
1 rkl
rosepippureita
Valmistusohjeet
Leikkaa lohi kahdeksi ruodottomaksi fileeksi. Poista evät, mutta jätä nahka paikoilleen. Ripottele kalojen lihapuolelle tasaisesti mausteet ja laita palat vastakkain niin, että nahkapuolet ovat ulospäin. Sulje palat muovipussiin ja nosta jääkaappiin noin yhdeksi vuorokaudeksi. Käännä pussi välillä. Raaputa mausteet pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi, nahattomiksi vinoviipaleiksi.
Vihje: Jos haluat kalan nopeammin valmiiksi, pidä fileitä jääkaapissa kevyen painon alla. Silloin suolautumiseen riittää jopa 1/2 vrk. Käännä pussi välillä.