Sinappisilakat

Sinappisilakat sopivat sekä joulupöytään että kesällä uusien perunoiden kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

300 g
silakkaa fileinä
1 dl
väkiviinaetikkaa
0,5 l
vettä
1-2 tl
suolaa
Sinappikastike:
2 rkl
Dijon-sinappia
1-2 rkl
sokeria
2 dl
öljyä (rypsi- tai maissiöljyä)
1 dl
silputtua tilliä
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Silakat:
    Sekoita väkiviinaetikka, vesi ja suola ja lisää silakat. Liota silakoita nesteessä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta silakat huolellisesti etikkaliemestä.

  2. Sinappikastike:
    Sekoita sinappi ja sokeri keskenään. Lisää öljyä juoksevana nauhana. Lisää silputtu tilli, mustapippuri ja tarkista suola. Sekoita kastike silakoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää