Reseptit

Borssikeitto ja pekoni-sipulipiirakat

Borssikeiton seuraksi sopivat rukiiset pekoni-sipulipiirakat.

Ainekset

4
punajuurta
0,5
pieni valkokaali
2
porkkanaa
2
silputtua sipulia
1
valkosipulinkynsi
1,5 l
vettä
voita/öljyä
1-1,5 rkl
etikkaa
2
laakerinlehteä
1 dl
persiljaa
mustapippuria
suolaa
2 dl
smetanaa
Pekoni-sipulipiirakat (8 kpl):
1/2 pkt
valmista pakasteruistaikinaa (esim. Sunnuntai)
170 g
pekonia
1
sipuli
2
keitettyä kananmunaa
1 ruukku
ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
n.1/2 dl
sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kuoritut punajuuret, porkkana ja kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota hienonnetut sipulit sekä valkosipuli ja punajuuret vähässä voissa laakeassa kattilassa. Lisää etikka ja anna hautua hetki.

    Lisää porkkana, kaali sekä laakerinlehdet ja anna hautua muutama minuutti sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Lisää yrtit ja mausteet. Tarjoile smetanan ja piiraiden kera.
  2. Pekoni-sipulipiirakat:
    Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla n. 10 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Ruskista suikaloitu pekoni ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää joukkoon murskatut kanamunat ja hienonnettu ruohosipuli. Jäähdytä.

    Laita täytettä keskelle taikinaa ja painele reunat tiiviisti kiinni. Pistele piirakat haarukalla ja voitele ne voisulalla. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.


    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää