Joululeipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joululeipä

Rukiinen joululeipä on kiva joulunajan tuliainen.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 0,5 l

    kaljaa

  • 0,5 kg

    ruisjauhoja

  • 1 l

    maitoa

  • 75 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    suolaa

  • 2 rkl

    hienonnettua fenkolia

  • 2 rkl

    pomeranssinkuorta

  • 4 dl

    siirappia

  • 100 g

    leivontamargariinia

  • 2 kg

    vehnäjauhoja

  • Voitelu:

  • sokeri- tai siirappivettä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kalja ja ruisjauhot taikinakulhossa. Anna seoksen seisoa useita tunteja huoneenlämmössä, mielellään yön yli.

  2. Lisää seuraavana päivänä lämmin maito, murennettu hiiva, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin ja lisää jauhoja. Alusta taikina hyvin, niin että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen lopuksi pehmeä rasva ja sekoita. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

  3. Jaa taikina osiin ja pyöritä limpuiksi. Kohota limput pelleillä liinan tai muovin alla, pistele haarukalla ja voitele tukevalla siirappivedellä. Kypsennä leipiä 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit