Reseptit

Klassinen joulupuuro

Perinteinen joulupuuro riisistä kuuluu aattoaamuun.

Ainekset

1,5 dl
puuroriisiä
1 rkl
voita
8 dl
maitoa
1 tl
suolaa
1
kuorittu manteli
kanelia
sokeria
3 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Laita pieni nokare voita kattilan pohjalle, lisää vesi ja kiehauta se.
    Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
    Lisää maito ja voi.
    Kiehauta puuroa vähän aikaa ja anna sen jälkeen puuron hautua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
    Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan.
  2. Mausta puuro suolalla ja piilota onnea tuottava kuorittu manteli puuroon.
    Puuroa voit tarjota kanelin, sokerin tai luumukiisselin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää