Mansikkapirtelö

Mansikkapirtelö näyttää herkulliselta korkeasta lasista tarjottuna. Laita lasiin vuorotellen marenkia, jäätelöä, kermavaahtoa, mansikoita ja mintunlehtiä.

Ainekset

Marenki:
2
valkuaista
hyppysellinen suolaa
110 g
sokeria
Jäätelö:
0,5 l
mansikoita
yhden limetin mehu
2 dl
kuohukermaa
Lisäksi:
3-4 dl
mansikoita
1,5 dl
kuohukermaa
mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Marenki:
    Vatkaa valkuaiset suolan kanssa. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua. Lisää loput sokerista lujasti vatkaten, kunnes seos on kiiltävää.

    Laita marenki pursottimeen ja tee haluamasi mallisia ruusukkeita tai kuvioita leivinpaperille. Paista 120 - 130-asteisessa uunissa noin 45 min.
  2. Jäätelö:
    Soseuta mansikat tehosekoittimessa sitruunamehun kanssa. Lisää kerma, jäähdytä ja laita jäätelökoneeseen. Kirnua jäätelöksi.
  3. Lisäksi:
    Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Halkaise tai paloittele mansikat, jos ne ovat kovin suuria. Rakenna juoma korkeaan grogilasiin: vuorotellen marenkia, jäätelöä, kermavaahtoa, mansikoita ja mintunlehtiä.

Kommentit

    Näytä lisää