Paahdetut punajuuret

Paahdetut punajuuret ovat maukas lisäke joulupöytään.

Ainekset

2
punajuurta
0,5
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 tl
rosmariinia
1 l
vettä
2 rkl
balsamicoetikkaa
suolaa
sokeria
ruukkusalviaa
50 g
voita
0,5
sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita 1 l vettä kiehumaan. Lisää joukkoon sipuli, valkosipulit, rosmariini, balsamicoetikka, suolaa ja sokeria. Kuori ja pilko punajuuret kuuteen osaan. Lisää makuliemeen ja keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä makuliemessä jopa vuorokausi (voi syödä nopeamminkin).
  2. Poista liemestä ja paista voissa pannulla. Lisää lopuksi hienonnettu salvia ja sitruunan mehu. Mausta pippurilla. Tarjoile esimerkiksi mozzarellajuuston kera tai lisäkkeenä.

Kommentit

    Näytä lisää