Ainekset
<b>Sushiriisi:</b>
500 g
sushiriisiä
6 dl
vettä
<b>Sushietikka:</b>
1/2 dl
riisiviinietikkaa
20 g
sokeria
4 g
suolaa
<b>Kurkkusushi:</b>
tuorekurkkua
wasabimoussea
<b>Yakitori:</b>
1
ankanrinta
sweet chili -kastiketta
soijaa
Valmistusohjeet
<b>Sushiriisin keittäminen:</b> Huuhtele riisiä veden alla niin kauan, että vesi on kirkasta. Keitä kannen alla kypsäksi.
<b>Sushietikka:</b> Sekoita ainekset keskenään ja pirskottele kypsän riisin päälle. N. 1 dl sushietikkaa/1kg riisiä. Sekoita puulastalla leikaten ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
<b>Kurkkusushi:</b> Muotoile riisistä muotilla kuutioita kooltaan noin 2 cm x 4 cm. Leikkaa päälle ohut kurkkusuikale ja pursota päälle pieni tippa wasabimoussea (vahvaa, joten varovaisesti).
<b>Yakitori: </b> Ruskista ankanrinta pannulla. Sivele sweet chilikastikkeella. Laita uuniin 175 asteeseen 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa ankanrinta ohuiksi viipaleiksi. Tikuta varrastikkuun viipaleet tiukasti limittäin noin 5 cm pätkälle. Sivele ohuelti soijalla ja sweet chilikastikkeella ja lämmitä uunissa 200 asteessa 3-4 minuuttia.