Yakitori ja kurkkusushi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yakitori ja kurkkusushi

Sushi sopii tarjottavaksi vaikka illanistujaisiin.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • <b>Sushiriisi:</b>

  • 500 g

    sushiriisiä

  • 6 dl

    vettä

  • <b>Sushietikka:</b>

  • 1/2 dl

    riisiviinietikkaa

  • 20 g

    sokeria

  • 4 g

    suolaa

  • <b>Kurkkusushi:</b>

  • tuorekurkkua

  • wasabimoussea

  • <b>Yakitori:</b>

  • 1

    ankanrinta

  • sweet chili -kastiketta

  • soijaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Sushiriisin keittäminen:</b> Huuhtele riisiä veden alla niin kauan, että vesi on kirkasta. Keitä kannen alla kypsäksi.

  2. <b>Sushietikka:</b> Sekoita ainekset keskenään ja pirskottele kypsän riisin päälle. N. 1 dl sushietikkaa/1kg riisiä. Sekoita puulastalla leikaten ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  3. <b>Kurkkusushi:</b> Muotoile riisistä muotilla kuutioita kooltaan noin 2 cm x 4 cm. Leikkaa päälle ohut kurkkusuikale ja pursota päälle pieni tippa wasabimoussea (vahvaa, joten varovaisesti).

  4. <b>Yakitori: </b> Ruskista ankanrinta pannulla. Sivele sweet chilikastikkeella. Laita uuniin 175 asteeseen 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa ankanrinta ohuiksi viipaleiksi. Tikuta varrastikkuun viipaleet tiukasti limittäin noin 5 cm pätkälle. Sivele ohuelti soijalla ja sweet chilikastikkeella ja lämmitä uunissa 200 asteessa 3-4 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit