Klassinen luumujäädyke

Luumujäädyke maustetaan jouluisesti kanelilla.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 2 dl

    kuivattuja luumuja

  • 3

    keltuaista

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 3 rkl

    sokeria

  • 1-1,5 tl

    vanilliinisokeria

  • 1 dl

    maitorahkaa

  • 2 tl

    kanelia

  • 3-4 rkl

    konjakkia tai portviiniä

Valmistusohjeet

  1. Laita luumut likoamaan lämpimään veteen hetkeksi. Pilko turvonneen luumut pieneksi ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

  2. Vaahdota keltuaiset. Vaahdota erikseen kuohukerma, sokeri ja vanilliinisokeri. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahdot keskenään. Lisää sekaan rahka ja luumut. Mausta kanelilla ja halutessasi joko portviinillä tai konjakilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

  3. Kaada seos jäädykevuokaan ja anna jäätyä vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Irrota jäädyke vuoasta ja koristele luumuilla tai viikunoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit