Joulukakku

Mantelit ja rusinat tuovat joulukakkuun rakennetta ja makua.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 200 g

    voita tai leivontamargariinia

  • 2,5 dl

    sokeria

  • 3

    munaa

  • 2 dl

    rusinoita

  • 3 rkl

    rouhittuja appelsiinin kuoria (tai appelsiinimarmeladia)

  • 1 dl

    rouhittuja manteleita

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Sekoita rusinat, rouhitut mantelit ja appelsiininkuoret jauhoihin ja sitten taikinaa. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu leivinjauhe.

  2. Kaada taikina vähintään 1,5 litran vetoiseen hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit