Basilikaöljyllä siveltyä naudan sisäfileetä ja naurispyreetä

Basilikalla marinoidun naudan sisäfileen lisäkkeeksi sopii maukas naurispyree.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 3 dl

    tuoreita basilikanlehtiä

  • 1,5 dl

    maissiöljyä

  • ripaus suolaa

  • pippuria myllystä

  • <b> Naurispyree:</b>

  • 4-5

    naurista

  • 2-3 rkl

    voita

  • valkopippuria myllystä

  • suolaa

  • 150 g

    naudan sisäfileetä henkeä kohden

Valmistusohjeet

  1. Silppua basilika suolan kanssa tehosekoittimessa. Lisää öljy juoksevana nauhana sekaan ja anna pyöriä tasaiseksi.

  2. Kuori nauriit ja paloittele pieniksi. Kuullota ne kattilassa vähässä voissa. Lisää vettä niin, että pinta peittyy ja anna kiehua miedolla lämmöllä kypsiksi. Nosta nauriit tehosekoittimeen ja pyöritä voin kanssa samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

  3. Ruskista filee teflonpannulla joka puolelta ja mausta pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Tärkeää kuitenkin on, että liha jää erittäin roseeksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja sivele lihat öljyseoksella. Ripottele pinnalle suolaa ja tarjoa pyreen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit