Voinen perunamuusi ja sinisimpukat Dijon-sinappikastikkeessa

Sinisimpukat perunamuusin ja sinappikastikkeen kera vievät kielen mennessään.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 100 g

    voita

  • valkopippuria myllystä

  • suolaa

  • 1 kg

    tuoreita sinisimpukoita

  • 1,5 l

    kala- tai kanalientä

  • 1

    porkkana

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ripaus sahramia

  • 0,5 kg

    jauhoisia perunoita

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat ja anna niiden hetki kuivahtaa, kun olet kaatanut veden pois. Survo, paseeraa tai valmista sähkövatkaimella samettinen muusi lisäämällä notkea voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos muusi tuntuu kovalta, lisää voita.

  2. <b>Liemi:</b> Hienonna sipulit, kuutioi porkkana ja kuullota kattilassa tilkka oliiviöljyä. Lisää liemi, sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyvin pestyt elävät simpukat ja keitä kannen alla välillä kauhalla käännellen n. 5-7 minuuttia. Siivilöi liemi ja irrota simpukoiden liha kuorista.

  3. <b>Kastike:</b> Keitä simpukkalientä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää 1 dl kermaa, anna kiehua hetki ja mausta 1-2 ruokalusikallisella Dijon-sinappia. Nosta pois liedeltä ja vatkaa kaksi ruokalusikallista kylmää suolatonta voita sekaan, lisää simpukan lihat ja tarkista mausteet.

  4. Nosta lusikalla perunanokareita lautaselle ja tee jokaiseen keskelle pieni kolo, johon voit laittaa simpukan lihaa. Lisää päälle kastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit