Valkosuklaaparfait ja punaherukat

Valkosuklaajäädykettä piristävät kirpeät punaherukat.

Ainekset

120 g
valkosuklaata
0,5 dl
sokeria
3
munankeltuaista
1
vaniljatanko
2 dl
kuohukermaa
1,5 dl
ranskankermaa
Grand Marnier -likööriä
2-3 dl
punaherukoita (pakastetut käyvät)
0,5 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa miedossa lämmössä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää vaniljatangon sisällys. Sekoita suklaa ja keltuaisvaahto keskenään.
  2. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahto varovasti valkosuklaavaahtoon. Halutessasi voit maustaa massan tilkalla likööriä.

    Kaada massa kelmulla vuorattuun haluamasi malliseen vuokaan ja jäähdytä yön yli.

  3. Paseeraa noin 1 dl herukoita siivilän läpi, lisää sokeri ja tilkka vettä. Tarjoile kastike ja loput herukat parfaitin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää