Reseptit

Grappa-mansikkacarpaccio ja maitosuklaamousse

Grappa-mansikkacarpacciosta ja maitosuklaamoussesta saa tehtyä näyttävän annoksen.

Ainekset

2
ropposta mansikoita
1 dl
grappaa
0,5 dl
sokerilientä (0,5 dl sokeria & 1 dl vettä = keitetään puoleen miedolla lämmöllä)
mustapippuria myllystä
Suklaamousse:
200 g
maitosuklaata
1
kananmuna
1
liivatelehti
3 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi mansikat ja lado lautanen kauttaaltaan mansikkaviipaleilla. Sivele mansikoiden pinta grappalla, sokeriliemellä ja rouhi myllystä pippuria.
  2. Liota liivatetta kylmässä vedessä 10 min. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Vatkaa kananmuna vesihauteessa paksuksi vaahdoksi ja lisää liotettu, vedestä puristettu liivate. Anna liivatteen sulaa koko ajan sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa myös koko ajan sekoittaen.
  3. Anna hetki jäähtyä, kuitenkin välillä sekoittaen. Lisää kevyesti vaahdotettu kerma, sekoita tasaiseksi ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Muotoile mousse kauniiksi muniksi annoksen päälle.

Kommentit

    Näytä lisää