Parsaa ja penneä carbonara

Parsapastaan sekoitetaan klassinen carbonarakastike.

Ainekset

1
nippu vihreää parsaa (talviaikaan myös tölkkiparsat käyvät)
3
kananmunaa
1 dl
kermaa
suolaa
mustapippuria
parmesanjuustoa
400 g
pennepastaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolavedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä ja laita pasta kiehumaan parsan keitinveteen.
  2. Vatkaa munat rikki ja lisää kerma. Pilko parsat pieniksi palasiksi (jos käytät tölkkiparsaa jätä palat isommiksi).
  3. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada muna-kerma päälle. Sekoita.

    Lisää parsa kattilaan varovasti. Rouhi mustapippuria päälle ja viimeistele annokset parmesanilla.

Kommentit

    Näytä lisää