Pariloitua vasikanmaksaa ja vadelmaviinietikkakastiketta

Vadelmaviinietikkakastike antaa kivan säväyksen paistetuun vasikanmaksaan.

Ainekset

600 g
vasikanmaksaa
4 dl
punaviinikastiketta
0,5 dl
vadelma-viinietikkaa
2-3 dl
tuoreita tai pakastettuja vadelmia
2 rkl
voita
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Halutessasi voit käyttää varrastikkuja, jolloin maksaa on helpompi käsitellä pariloitaessa.

    Poista maksasta kalvot ja verisuonet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ja pariloi kevyesti voissa. Jos maksapala on paksu, käytä apuna uunia. Paista maksa haluamaasi kypsyyteen, älä kuitenkaan läpikypsäksi.
  2. Kuumenna punaviinikastike ja lisää siihen vadelmaviinietikka. Keitä hetki kasaan ja lisää nokare voita. Vadelmat voit lämmittää joko uunissa tai kattilassa pienessä voimäärässä.

    Tarjoile maksa esim. peruna tai bataattisoseen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää