Grillattua siikaa ja linssejä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattua siikaa ja linssejä

Grillatun siian linssilisukkeen voit maustaa oman makusi mukaan.

21.12.2001 15:57

Ainekset

  • 2 kpl

    kokonaisia verestettyjä ja suomustettuja siikoja

  • 2 rkl

    voita

  • <b>Muhennetut linssit:</b>

  • 3 dl

    linssejä

  • 6 dl

    kanaliemi

  • 2

    tomaattia

  • 1

    purjo

  • 2 rkl

    kaprista

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2

    salottisipulia

  • 4-6 tippaa

    Tabascoa

  • mustapippuria myllystä

  • Maldon-suolaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa siiat paperilla sisältä ja pinnalta. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tee veitsellä fileen pintoihin kevyet viillot. Nostele kalat voidellulle uunipellille ja sivele kevyesti niille notkeaa voita. Grillaa 250°C uunissa grillivastuksilla noin 5 minuuttia molemmin puolin kalat rapean herkullisiksi. Ole kuitenkin tarkkana, rapeutta pitää olla, palaa ei saa, eikä kala saa myöskään kypsyä mauttomaksi mössöksi. Tarjoile muhennettujen linssien kanssa.

  2. <b>Muhennetut linssit:</b> Tee tomaattien pintaan viillot, nosta 10 sekunniksi kiehuvaan veteen ja nosta tomaatit jääveteen. Poista kuori, siemenet ja leikkaa tomaatin liha kuutioiksi. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele huolellisesti vedellä multa pois. Kuullota silputut valkosipulit öljyn kanssa kattilassa. Lisää vedellä huuhdotut linssit, kuuma kanaliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikuutiot, kapris ja purjorenkaat ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta linssimuhennos haluamasi tuliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit