Passionsorbetti

Passionsorbetti viilentää ihanasti kuumana kesäpäivänä.

Ainekset

4 dl
passiohedelmän sisusta (n. 20 hedelmää)
2 dl
tuorepuristettua appelsiinin mehua
1 dl
sokerilientä
Sokeriliemi:
225 g
tomusokeria
3 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Pane kattilaan passionhedelmän sisukset ja ruokalusikallinen vettä. Keitä hetki alhaisella lämmöllä, kunnes siemenet ovat pehmenneet.

    Kaada passionhedelmät, appelsiinimehu ja sokeriliemi tehosekoittimeen ja sekoita. Siivilöi liemi ja tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria. Kirnua seos jäätelökoneessa sorbetiksi. Säilytä pakastimessa.

  2. Sokeriliemi:
    Sekoita tomusokeri tasaiseksi lämpimään veteen. Keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Säilytä liemi tiiviissä astiassa jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää