Täytetty uuniperuna

Uuniperunalle voi tehdä esimerkiksi kinkku- tai sinihomejuustotäytteen.

Ainekset

4
perunaa (esimerkiksi rosamunda tai pito)
Täyte 1:
2
kananmunan keltuaista
muskottia
suolaa ja valkopippuria
parmesaanijuustoa tai muuta juustoraastetta
persiljaa
1 rkl
oliiviöljyä
Täyte 2:
1 prk
kermaviiliä
50-100 g
sinihomejuustoa (maun mukaan)
ripaus
cayennepippuria
Täyte 3:
1 prk
creme fraichea
100 g
kuutioitua savukinkkua
1 kpl
kuutioitu maustekurkku
1 pieni
sipuli
suolaa ja pippuria
1 tl
sinappia

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä perunat uunissa 1 h 15 minuuttia 175 astetta ja anna jäähtyä hetki.

  2. Täyte 1: Halkaise peruna keskeltä ja koverra lusikalla niin, että kuori pysyy ehjänä. Paseeraa perunan sisus siivilän lävitse, lisää keltuaiset, oliiviöljy ja mausteet. Lisää hienonnettu persilja ja pursota massa takaisin perunaan. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja kuorruta uunissa ylälämmöllä kullankeltaiseksi.

  3. Täyte 2: Sekoita ainekset täytteeksi. Leikkaa perunaan ristiviillot ja paina kyljistä niin, että peruna hieman aukeaa. Lusikoi täytettä perunan keskelle.

  4. Täyte 3: Kuullota sipulisilppu kevyesti. Sekoita kaikki ainekset täytteeksi. Leikkaa perunaan ristiviillot ja paina kyljistä niin, että peruna hieman aukeaa. Lusikoi täytettä perunan keskelle.

Kommentit

    Näytä lisää