Täytetty uuniperuna - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetty uuniperuna

Uuniperunalle voi tehdä esimerkiksi kinkku- tai sinihomejuustotäytteen.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 4

    perunaa (esimerkiksi rosamunda tai pito)

  • <b>Täyte 1:</b>

  • 2

    kananmunan keltuaista

  • muskottia

  • suolaa ja valkopippuria

  • parmesaanijuustoa tai muuta juustoraastetta

  • persiljaa

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • <b>Täyte 2:</b>

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 50-100 g

    sinihomejuustoa (maun mukaan)

  • ripaus

    cayennepippuria

  • <b>Täyte 3:</b>

  • 1 prk

    creme fraichea

  • 100 g

    kuutioitua savukinkkua

  • 1 kpl

    kuutioitu maustekurkku

  • 1 pieni

    sipuli

  • suolaa ja pippuria

  • 1 tl

    sinappia

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä perunat uunissa 1 h 15 minuuttia 175 astetta ja anna jäähtyä hetki.

  2. Täyte 1: Halkaise peruna keskeltä ja koverra lusikalla niin, että kuori pysyy ehjänä. Paseeraa perunan sisus siivilän lävitse, lisää keltuaiset, oliiviöljy ja mausteet. Lisää hienonnettu persilja ja pursota massa takaisin perunaan. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja kuorruta uunissa ylälämmöllä kullankeltaiseksi.

  3. Täyte 2: Sekoita ainekset täytteeksi. Leikkaa perunaan ristiviillot ja paina kyljistä niin, että peruna hieman aukeaa. Lusikoi täytettä perunan keskelle.

  4. Täyte 3: Kuullota sipulisilppu kevyesti. Sekoita kaikki ainekset täytteeksi. Leikkaa perunaan ristiviillot ja paina kyljistä niin, että peruna hieman aukeaa. Lusikoi täytettä perunan keskelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit