Reseptit

Pestogratinoitu porsaanfilee

Bataatti ja erilaiset paistetut vihannekset ovat maukas lisäke pestogratinoidulle possulle.

Ainekset

600 g
porsaan sisäfilettä
2 dl
pestoa
3
paahtoleipäviipaletta
tilkka öljyä
Vihannekset:
1
bataatti
1
paprika
1/2
kesäkurpitsa
8
kypsää perunaa
4 rkl
oliiviöljyä
Punaviinikastike:
1 l
lihalientä
1
porkkana
1
sipuli
1/2
palsternakkaa
1/3
selleriä
24
palaa palasokeria (50 g)
1/2 dl
punaviinietikkaa
4 dl
punaviiniä
tuoretta timjamia
mustapippuria
laakerinlehti
2 rkl
maizenaa
3 rkl
punaviiniä (suurukseen)

Valmistusohjeet

  1. Pestogratinoitu porsaanfilee:
    Puhdista porsaanfilee kalvoista. Ruskista pannulla. Hienonna leipäviipaleet ja sekoita peston joukkoon. Levitä tahna porsaanfileen päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

  2. Vihannekset:
    Viipaloi bataatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja lohko. Viipaloi kesäkurpitsa. Sivele öljyllä ja pariloi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuoritut perunat pannulla.

  3. Punaviinikastike:
    Paahda sokeri kattilassa, lisää kuoritut ja paloitellut juurekset. Lisää punaviinietikka ja lihaliemi, lisää mausteet. Lisää punaviini ja keitä niin, että jäljelle jää noin 6 dl. Siivilöi, tarkista maku ja suurusta maizena-punaviiniseoksella.

  4. Leikkaa porsaanfileet viipaleiksi, nostele lautaselle kastikkeen päälle vihanneksia vasten.

Kommentit

    Näytä lisää