Reseptit
Pestogratinoitu porsaanfilee

Pestogratinoitu porsaanfilee
Bataatti ja erilaiset paistetut vihannekset ovat maukas lisäke pestogratinoidulle possulle.
Ainekset
- 600 g
- porsaan sisäfilettä
- 2 dl
- pestoa
- 3
- paahtoleipäviipaletta
- tilkka öljyä
- Vihannekset:
- 1
- bataatti
- 1
- paprika
- 1/2
- kesäkurpitsa
- 8
- kypsää perunaa
- 4 rkl
- oliiviöljyä
- Punaviinikastike:
- 1 l
- lihalientä
- 1
- porkkana
- 1
- sipuli
- 1/2
- palsternakkaa
- 1/3
- selleriä
- 24
- palaa palasokeria (50 g)
- 1/2 dl
- punaviinietikkaa
- 4 dl
- punaviiniä
- tuoretta timjamia
- mustapippuria
- laakerinlehti
- 2 rkl
- maizenaa
- 3 rkl
- punaviiniä (suurukseen)
Valmistusohjeet
- Pestogratinoitu porsaanfilee:
Puhdista porsaanfilee kalvoista. Ruskista pannulla. Hienonna leipäviipaleet ja sekoita peston joukkoon. Levitä tahna porsaanfileen päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
- Vihannekset:
Viipaloi bataatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja lohko. Viipaloi kesäkurpitsa. Sivele öljyllä ja pariloi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuoritut perunat pannulla.
- Punaviinikastike:
Paahda sokeri kattilassa, lisää kuoritut ja paloitellut juurekset. Lisää punaviinietikka ja lihaliemi, lisää mausteet. Lisää punaviini ja keitä niin, että jäljelle jää noin 6 dl. Siivilöi, tarkista maku ja suurusta maizena-punaviiniseoksella.
- Leikkaa porsaanfileet viipaleiksi, nostele lautaselle kastikkeen päälle vihanneksia vasten.
Kommentit
Näytä lisää