Pariloitua broilerinrintaa, ananaskastiketta ja kookosriisiä

Ananaskastike ja kookosriisi tuovat uutta twistiä paistettuun broileriin.

Ainekset

6
broilerinrintafileetä
Ananaskastike:
3 rkl
oliiviöljyä
0,5
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
hillottua tai tuoretta inkivääriä
1
sitruunaruoho
150 g
tuoretta ananasta (tai säilykeananasta omassa mehussaan)
6 dl
kanalientä
50 g
sokeria
kokonaisia musta- ja valkopippureita
cayennepippuria
suolaa
nokare voita
2 rkl
maizenaa
3 rkl
kylmää kanalientä (suurukseen)
Kookos-korinttiriisi:
4 dl
riisiä (esim. basmatiriisiä)
2 dl
kookosmaitoa
4 rkl
korintteja
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
kurkumaa
persiljaa
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Broilerinrinta:
    Paina broilerin rintafileetä leikkuulautaa vasten. Tee fileistä ohuempia leikkaamalla ne paksuussuuntaansa kahtia ja sivele oliiviöljyllä. Laita jääkaappiin odottamaan. Pariloi broilerinrintafileet juuri ennen esille laittoa, muutama minuutti/puoli.

  2. Ananaskastike:
    Freesaa hienonnettu sipuli ja valkosipuli kattilassa, lisää ananas ja sokeri. Anna sokerin hiukan ruskistua, varo kuitenkin valkosipulia. Lisää kanaliemi, inkivääri, sitruunaruoho ja mausteet.

    Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia niin, että lientä jää jäljelle noin 2,5 dl. Siivilöi, kiehauta. Tarkista maku ja suurusta maizenalla. Vatkaa lopuksi joukkoon nokare voita.

  3. Kookos-korinttiriisi:
    Keitä riisi, jätä vähän raa'aksi. Freesaa korintit oliiviöljyssä. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää riisi, kurkuma ja mausteet. Lisää hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää