Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakun seuraksi sopivat tuoreet marjat.

Ainekset

500 g
valkosuklaata
250 g
ranskankermaa
200 g
voita
3-4 rkl
kaakaojauhetta (pintaan)
Sokerikakkupohja:
1 kpl
kananmuna
0,4 dl
sokeria
0,25 dl
vehnäjauhoja
0,25 dl
perunajauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Valmista sokerikakkupohja:
    Vatkaa muna ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Anna jäähtyä ja kumoa.

  2. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa, samoin voi. Sekoita nämä keskenään tasaiseksi. Lisää kädenlämpöiseen seokseen ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos irtopohjarengasvuokaan, jonka pohjana on 3 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna kakun levätä kylmässä yön yli.
  4. Sirottele kakun pintaan ennen tarjoilua kaakaojauhetta ja poista rengas veistä apuna käyttäen. Lämmitä ohut veitsi kuumassa vedessä ja kuivaa se ennen kuin leikkaat kakkua, näin saat kauniita paloja. Tarjoile mehustettujen marjojen kanssa. Älä käytä sokeria, koska kakku on makea.

Kommentit

    Näytä lisää