Dijonsinapilla kuorrutetut meriravun pyrstöt - Reseptit - Ilta-Sanomat

Dijonsinapilla kuorrutetut meriravun pyrstöt

Tarjoa alkupalaksi dijonsinapilla kuorrutettuja meriravun pyrstöjä.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 16-20 kpl

    meriravun pyrstöjä

  • 2-3 dl

    maustamatonta majoneesia

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 1 dl

    parmesanjuustoraastetta

  • mustapippuria

  • merisuolaa myllystä

  • <b>Simpukka-voikastike:</b>

  • 2 dl

    simpukoiden vahvaa keitinlientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1

    salottisipuli

  • 1 rkl

    Dijon-sinappia

  • 100 g

    suolatonta voita

  • ripaus cayennepippuria

  • musta- ja valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolelle keskelle viilto pituussuuntaan lähes pohjaan, kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin.

  2. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesanjuustosta keskenään, mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesanjuusto rapujen pintaan. Grillaa 200°C uunissa noin 5-7 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.

  3. Simpukka-voikastike: Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit