Dijonsinapilla kuorrutetut meriravun pyrstöt

Tarjoa alkupalaksi dijonsinapilla kuorrutettuja meriravun pyrstöjä.

Ainekset

16-20 kpl
meriravun pyrstöjä
2-3 dl
maustamatonta majoneesia
2 rkl
Dijon-sinappia
1 dl
parmesanjuustoraastetta
mustapippuria
merisuolaa myllystä
Simpukka-voikastike:
2 dl
simpukoiden vahvaa keitinlientä
2 dl
kuohukermaa
1
salottisipuli
1 rkl
Dijon-sinappia
100 g
suolatonta voita
ripaus cayennepippuria
musta- ja valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolelle keskelle viilto pituussuuntaan lähes pohjaan, kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin.

  2. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesanjuustosta keskenään, mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesanjuusto rapujen pintaan.

    Grillaa 200°C uunissa noin 5-7 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.

  3. Simpukka-voikastike:
    Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon.

    Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.

Kommentit

    Näytä lisää