Reseptit

Lohiyllätys

Lohirulla kuorrutetaan perunasoseella ja gratinoidaan uunissa.

Ainekset

1
merilohifilee (2-3 kg:n kalasta)
0,5 kg
jauhoisia perunoita
50 g
voita
50 g
parmesaania
2
keltuaista
ripaus muskottia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista perunasose. Kuori perunat. Keitä vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois. Anna levähtää. Voit myös valmistaa perunat kuorineen uunissa, kuten uuniperunat, ja käyttää massan samalla tavalla. Purista perunaraastetta perunanpusertimen läpi tai paseeraa siivilän läpi ja sekoita voihin. Lisää keltuaiset ja parmesaani. Sekoita massaksi. Mausta.

  2. Puhdista lohifilee ruodoista ja rasvoista. Fileoi nahka pois. Poista myös tummat osat fileen alta. Leikkaa fileestä sentin, puolentoista siivuja kalan pituussuuntaan. Pyöräytä fileet ympyröiksi siten, että niiden sisään jää halkaisijaltaan n. 10 cm oleva "kuppi".
  3. Laita "kupit" leivinpaperilla päällystetylle pellille ja pelti 200-asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Laita kupit uuninkestävälle lautaselle.

    Täytä kupit kastikkeella ja levitä peunasosevaippa päälle. Ripottele päälle vielä parmesaania. Gratinoi grillivastuksen alla, kunnes perunasose saa kauniin värin. Tarjoile sellaisenaan.

Kommentit

    Näytä lisää