Tillilihaa tillipestolla

Tillilihan voi valmistaa naudan sijaan myös lampaasta.

Ainekset

1,5 kg
naudan tai lampaan etuselkää tai rintaa
3 l
vettä
tillin varsia
Tillipesto:
1 dl
silputtua tilliä
0,5 dl
raastettua parmesanjuustoa
0,25 dl
maissiöljyä
Kastike:
1 l
lihalientä
1 dl
kermaa
1 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 rkl
etikkaa
silputtua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha kylmässä juoksevassa vedessä. Riko luut, jos mahdollista. Laita lihat luineen kiehuvaan veteen ja kuori vaahto pois reikäkauhalla. Lisää tillin varret. Anna lihan kiehua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes on täysin kypsää.

    Nosta liha vadille ja siivilöi liemi. Poista lämpimästä lihasta luut ja kalvot. Laita suolalla maustetut lihat kelmulla vuorattuun pitkän muotoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja laita tasainen paino päälle. Anna prässääntyä yön yli.
  2. Tillipesto:
    Sekoita tilli ja juusto monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi. Lisää öljy juoksevana nauhana sekaan.
  3. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kaada kuuma liemi päälle koko ajan vatkaten. Anna kiehua hetki, lisää sokeri, etikka ja lopuksi kerma. Mausta pippurilla ja tarkista maku. Lisää tillisilppu vasta lautaselle, niin säilyy väri ja maku.
  4. Leikkaa tiiviistä lihasta haluamasi kokoisia paloja ja sivele pintaan tillipestoa. Lämmitä hetki uunissa ja nosta kastikkeen päälle lautaselle. Tarjoile perunalumen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää