Lohicarpaccio - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohicarpaccio

Lohicarpaccio kruunataan sinappikastikkeella ja perunasalaatilla.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • <b>Lohicarpaccio:</b>

  • 400 g

    tuoretta lohta

  • 1

    lime

  • 0,5

    sitruuna

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • <b>Sinappikastike:</b>

  • 2 rkl

    makeaa sinappia

  • 2 tl

    sokeria

  • 0,5 dl

    öljyä

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • valkopippuria

  • cayennepippuria

  • <b>Perunasalaatti:</b>

  • 4

    kiinteämaltoista perunaa (esim. bintje)

  • 0,5

    sipulia

  • 6

    ruohosipulin vartta

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 tl

    balsamiviinietikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • piparjuurta ja purjoa koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohicarpaccio:</b> Laita lohi 20 minuutiksi pakastimeen. Leikkaa hiukan kohmeisesta lohesta ohuita, laakeita viipaleita. Levitä viipaleet lautaselle yhteen kerrokseen. Purista limesta ja sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Sivele lohiviipaleet sitrus-öljyseoksella. Rouhi päälle myllystä suolaa ja mustapippuria. Anna maustua noin 15 minuuttia.

  2. <b>Sinappikastike:</b> Mittaa sinappi ja sokeri pyöreäpohjaiseen kulhon. Vatkaa vatkaimella niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon öljy hitaasti valuttaen ja koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon etikka ja mausteet. Tarkista maku. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä esimerkiksi sitruunamehulla.

  3. <b>Perunasalaatti:</b> Keitä perunat ja jäähdytä ne. Varo keittämästä yli. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi, joiden sivu on noin 1 cm. Hienonna ruohosipulit, sipuli ja kapris. Sekoita sipuli-kaprissilppu perunakuutioihin, lisää öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua viileässä kaksi tuntia. Tarkista maku ennen tarjoilua. Raasta koristeeksi kuorittua piparjuurta ja leikkaa purjosta vinosti renkaita.

  4. Ota lautanen, jolle maustetut lohiviipaleet on aseteltu. Lado purjo- tai kevätsipulirenkaat ympyrän keskelle lautasta. Kokoa sipulirenkaiden keskelle perunasalaatista keko lusikalla tai rengasmuotilla. Laita päälle piparjuurilastuja tai -raastetta. Kaada sinappikastike pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja valuta ohuita raitoja lohen päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit