Pippuripihvi ja yrttiperunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pippuripihvi ja yrttiperunat

Helppoa ja hyvää – pippuripihvi ja yrttiperunat.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • 750 g

    naudan sisäfileetä

  • musta-, valko-, viher- ja rosépippuria

  • 1 rkl

    dijon-sinappia

  • tilkka

    öljyä

  • 2 cl

    konjakkia

  • <b>Yrttiperunat:</b>

  • 10

    pestyä perunaa

  • rosmariinia

  • timjamia

  • mustapippuria

  • yrttisuolaa

  • 1/2 dl

    oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Poista fileestä mahdolliset kalvot, leikkaa pihveiksi ja nuiji nyrkillä kevyesti. Murskaa pippurit huhmareessa ja kaada lautaselle. Öljyä pihvi kevyesti ja paista toinen puoli kuivalla pannulla nopeasti, noin minuutin verran. Sivele paistettu pinta Dijon-sinapilla ohuesti ja painele se tämän jälkeen pippurimurskassa.

  2. Paista pannulla paistamatonta pintaa n. kolme minuuttia ja nosta pihvi toiselle pannulle, joka on lämmin mutta ei kuuma. Lorauta pannulle konjakkia, anna höyrystyä ja tuikkaa tuleen. Anna palaa noin 15 cm korkealla liekillä, Ja muista: älä pidä liesituuletinta päällä. Sammuta liekki kaatamalla kastike päälle. Hauduta hetki.

  3. <b>Yrttiperunat:</b> Lohko perunat kuorineen, ryöppää nopeasti (4 min.) kiehuvassa vedessä. Valuta perunat siivilässä ja laita uunipellille. Kaada öljy ja yrtit päälle, mausta yrttisuolalla ja maustepippurilla. Sekoita ja paista uunissa ylälämmöllä 220 asteessa 20-30 min. välillä käännellen. Annoksen kruunaa pippurikastike.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit