Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Valmista pääsiäisenä tätä herkkuruokaa: lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset.

21.12.2001 15:58

Ainekset

  • <b>Lampaanpaisti:</b>

  • 1

    lampaanviulu (n.2-3 kg)

  • 2-3

    valkosipulia

  • rosmariinia

  • timjamia

  • laakerinlehtiä

  • oliiviöljyä

  • merisuolaa

  • porkkanaa

  • sipulia

  • palsternakkaa

  • selleriä

  • 1,5 l

    lihalientä

  • 0,5 l

    punaviiniä

  • 3 rkl

    hunajaa

  • <b>Haudutetut vihannekset:</b>

  • 1/3

    lanttu

  • 1

    porkkana

  • 8

    pikkusipulia

  • 12

    herkkusientä

  • 12

    pientä perunaa

  • 1

    palsternakka

  • 12

    papua

  • 15

    valkosipulin kynttä

Valmistusohjeet

  1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk.

  2. Ota paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen. Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti juuresten päälle.

  3. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi. Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin 130 asteeseen. Paista 3,5-4 tuntia koko ajan liemellä valellen.

  4. Kun paisti on ollut uunissa noin 2,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita lammas takaisin uuniin.

  5. Lammas on kypsä, kun liha on sisältä 75-80 C. Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla, kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit